Automatisch checken van het btw-nummer

Factuur maken Leave a comment

De meeste bedrijven moeten om de drie maanden een btw-aangifte doen. Deze aangifte kun je alleen maar doen met een btw-nummer. Ieder bedrijf binnen Europa beschikt dus over zo’n nummer. Ondernemers maken regelmatig gebruik  van het btw verleggen. Indien de btw wordt verlegd naar de klant is het verplicht om zowel het btw-nummer van jou en de klant weer te geven op de factuur. Als je gebruik maakt van ons facturatiesysteem ben je in dit geval ook verplicht om het btw- nummer van de klant in te vullen.

Het VIES-systeem

Het btw-nummer dat je invult wordt automatisch gecheckt door een koppeling binnen ons facturatie systeem. De koppeling in ons programma wordt gemaakt met het VIES-systeem. Dit is een systeem dat gemaakt is door de Europese Commissie. Alle btw-nummers van de lidstaten van Europa zijn hierin verwerkt. Alle informatie is nauwkeurig en dubbel gecontroleerd. Dat maakt het VIES-systeem de betrouwbaarste btw-nummer checker van Europa.

Wij hebben efactuurdirect gekoppeld met het VIES-systeem om onze klanten een stukje zekerheid te geven. Op deze manier weet de klant dat het ingevulde btw-nummer klopt en dat het niet mis kan gaan. Wij zien de automatische btw-check als een service die wij leveren aan onze klanten. Door deze check blijft de administratie kloppend en voorkomt het problemen met de belastingdienst.

Het btw-nummer van de klant klopt niet

Wij krijgen weleens e-mails van onze klanten dat niet alle btw-nummers door het systeem heen komen. Dit kan komen, doordat het bedrijf waaraan je factureert bijvoorbeeld net is opgericht en het btw-nummer nog niet is doorgevoerd in het VIES-systeem. Ook kan het zijn dat het btw-nummer simpelweg niet in het juiste format is ingevuld. In alle gevallen kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk. Wij helpen je graag verder!

Zijn er zaken die voor jou nog niet helemaal duidelijk zijn? Laat ze achter in een comment! Wellicht is dat mijn inspiratie voor een volgend blogartikel..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *