Efactuurdirect v3.5

Efactuurdirect updates Leave a comment

Inkomende facturen sterk verbeterd

Vanaf heden zijn er verbeteringen ingevoerd op het gebied van inkomende facturen en offertes. Daarnaast zijn er extra functionaliteiten toegevoegd aan het instellingenmenu. 

Hieronder de mogelijkheden die binnen het facturatiepakket zijn toegevoegd.

 • Inkomende facturen
  Om het inboeken van een inkomende factuur makkelijker te maken hebben we een rekenhulp gemaakt en toegevoegd aan ons pakket. Een veelvoorkomende fout bij het inboeken van facturen is het berekenen van de btw. Het kan voorkomen dat een leverancier jou als klant een factuur heeft gestuurd met een verkeerd berekend btw-bedrag. Volgens de regels van de belastingdienst ben je als klant verplicht om deze fout berekende factuur op te nemen in jouw administratie. Via de rekenhulp kun je deze factuur makkelijk inboeken, ondanks het feit dat er een bepaalde bedragen niet kloppen. Daarbij is de rekenhulp makkelijk in gebruik om zelf ingewikkelde facturen in te boeken. We zullen dieper op deze functies ingaan in een apart blogbericht, waar we met een voorbeeld meer duidelijk proberen te scheppen.
 • Offertes
  Bij eerdere updates van het systeem werd het mogelijk om een offerte goed- of af- te keuren. Vanaf nu is het ook mogelijk om een offerte die nog als “concept” staat gemarkeerd goed- of af- te keuren. Deze nieuwe functie is bijvoorbeeld handig wanneer een accountmanager zijn offerte uitprint en meeneemt naar zijn prospect en hier direct een goed- of afkeuring op krijgt.
 • Korting
  Het is nu mogelijk om bij het maken van een nieuw contact (of bij het bewerken van een bestaand contact) een standaard korting te geven. Verschillende keren kregen wij van onze klanten te horen dat zij vaak gebruik maken van een soort van loyaliteitskorting. Bijvoorbeeld: wanneer een klant al vijf jaar lang klant is, kun je bij deze klant nu standaard instellen dat hij of zij op iedere factuur een x% korting krijgt.
 • Herinneringen versturen voor de vervaldatum
  Meerdere klanten gaven ons aan dat ze graag een herinnering wilden sturen naar hun klanten voordat de vervaldatum is verlopen van een factuur. Vanaf deze update is dat mogelijk en kan in het instellingen menu bij “Betalingen” – “Betalingstermijn” een herinnering aangemaakt worden en bij de periode bijvoorbeeld -3 worden aangegeven. Dit betekend dat de herinnering drie dagen voor de vervaldatum zal worden verstuurd.
 • Standaard btw tarief
  Sommige klanten gebruiken bijvoorbeeld alleen het 6% btw-tarief. Het was voor deze klanten vervelend dat zij steeds het btw-tarief bij iedere factuurregel dienden aan te passen. Vanaf nu is dat probleem opgelost. In het instellingen menu is het nu mogelijk om het btw-tarief te kiezen dat standaard staat ingesteld bij iedere factuurregel.
 • Export functies
  Wanneer er een export van inkomende facturen wordt gemaakt dan zal dit vanaf nu op basis van boekstuknummer gaan en niet meer op datum. Verder is er een nieuwe exportfunctie toegevoegd aan het urenregistratie gedeelte. Hiermee kan een export naar Excel worden gemaakt van alle taken die in efactuurdirect staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *