Efactuurdirect v3.8

Efactuurdirect updates Leave a comment

De nieuwe versie van het systeem staat online! In versie 3.8 zijn er voornamelijk ‘onzichtbare’ veranderingen doorgevoerd, zoals het verbeteren van de herkenning van MT940 bestanden. Al deze veranderingen verbeteren het systeem onopgemerkt, dus zullen we ons richten op de verbetering die wel voor jou van belang is. 

Incassobatch

Een incassobatch is een bestand die je kunt exporteren uit efactuurdirect. Alle facturen met een automatische incasso worden dan geëxporteerd. Dit bestand kun je vervolgens uploaden bij internetbankieren van jouw bank. Door dit bestand up te loaden worden alle automatische incasso’s verwerkt en zullen de facturen op de vervaldatum worden geïncasseerd.

Omschrijving aangepast

De verandering die met deze versie is doorgevoerd is, van toepassing op de omschrijving van de incassobatch. Zoals hierboven beschreven kun je een bestand uit efactuurdirect exporteren om de automatische incasso’s te verwerken. Het is nu mogelijk om een beschrijving toe te voegen en hiervoor variabelen aan toe te voegen. Het toevoegen van variabelen zorgt ervoor dat de juiste actuele informatie (zoals factuurnummer, maand of jaar) wordt ingevoegd. Je kunt de variabelen zien door met je muis op de ‘i’ te gaan staan. Je krijgt dan onderstaande lijst met variabelen. Neem de variabelen precies over, dus inclusief accolade (dit is het gekrulde haakje).

5-2-2014 14-21-22

Je kunt natuurlijk ook zelf een omschrijving opgeven en deze gewoon typen. Het toevoegen van een omschrijving is zowel voor jou als voor de bank handig. Je kunt op deze wijze snel inzien van welke factuur of van welke periode het afgeschreven bedrag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *