Efactuurdirect v3.9

Efactuurdirect updates Leave a comment

Versie 3.9 van efactuurdirect staat online! Dit betekent dat er allerlei vernieuwingen aan het systeem zijn aangebracht waardoor jij nog makkelijker en sneller kunt werken. Het houdt echter ook in dat er wellicht dingen zijn veranderd waar jij vaak gebruik van maakte, waardoor je je werkwijze enigszins moet veranderen. Lees daarom alle updates goed door, zodat jij snel weer aan de slag kan.

De nieuwe functionaliteiten die vanaf deze maand beschikbaar zijn lees je hieronder:

 • Stopwatch en rekenmachine
  Er zijn rechtsboven in het scherm twee handige tools toegevoegd. Waar je eerst alleen het instellingenmenu en je profiel kon vinden, zijn nu ook een stopwatch en een rekenmachine te vinden. De stopwatch kun je gebruiken wanneer je voor een klant werkt aan een bepaald project. Je zet de stopwatch aan wanneer je aan het project begint en drukt op ‘Stop’ wanneer je stopt met werken. Je kunt dan opgeven voor welke klant je aan welk project hebt gewerkt. Deze taak staat dan in het ‘Takenoverzicht’. De rekenmachine kun je gebruiken wanneer je snel een berekening wilt maken, bijvoorbeeld wanneer je de klant een indicatie wilt geven van jouw tarief.
 • Haal openstaande bedragen binnen met Payt
  Er is nu een koppeling gemaakt met het online incassobureau Payt. Zo kun je de klanten die niet betalen na een herinnering, aanmaning en ingebrekestelling toch nog laten betalen. Het incassobureau Payt benadert jouw klant en blijft deze opvolgen en herinneren aan het openstaande bedrag. Door een account aan te maken bij incassobureau Payt, kun je deze onder ‘Geavanceerd’ in het instellingenmenu koppelen aan efactuurdirect. Dan zullen de niet-betaalde facturen automatisch worden doorgegeven aan incassobureau Payt.
 • De verschillende lagen binnen het bedrijf
  Bij de wat grotere bedrijven zijn er natuurlijk verschillende afdelingen. Het is nu mogelijk om een factuur aan een specifieke afdeling te richten in plaats van aan een specifieke persoon. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat er binnen jouw eigen bedrijf werknemers zijn die je met efactuurdirect wilt laten werken. Dit was al mogelijk door een nieuwe gebruiker aan te maken. Het is nu ook mogelijk om een nieuwe beheerder aan te maken. Dit is heel handig wanneer je bijvoorbeeld een zakenpartner hebt.
 • Kleine veranderingen
  Ten slotte zijn er nog een aantal minder grote veranderingen aan het systeem aangebracht. Bij het aanmaken van een incassobatch, kun je er nu voor kiezen om alle facturen die de status ‘Incasso’ hebben, automatisch de status ‘Betaald’ te geven. Daarnaast kun in het instellingenmenu nu de opmaak van een taak aanpassen. Op deze wijze kun je de opmaak van de taak dus bepalen, voordat je deze omzet naar een factuur.De factuurnummering is nu ook verbeterd, of beter gezegd, de nummering van offertes en inkomende facturen is aangemaakt. Zo kun je de totale nummering beter bijhouden van al jouw facturen en offerte en hou je jouw boekhouding zo overzichtelijk mogelijk.
  Nog een kleine verandering is het inzien van de producten bij periodieke facturen. Wanneer je je muis over een periodieke factuur laat gaan in het overzicht, kun je de eerste tien producten inzien. Daarnaast kun je bij het aanmaken van een categorie, de volgorde van de producten binnen deze categorie nu zelf aanpassen. Je kunt bijvoorbeelde de wat grotere of duurdere producten bovenaan zetten of juist onderaan, net wat jouw persoonlijke wensen zijn. Allerlaatst is het nu ook mogelijk om 10 extra bijlagen met je factuur te verzenden die je kunt selecteren vanaf je computer. Zo hoef je deze niet in het documentenbeheer te zetten en kun je per klant een persoonlijke selectie maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *