Gunstige wetswijziging voor zzp’ers!

Overige Leave a comment

Als zzp’er heb je regelmatig te maken met andere regelingen. Wetten die gelden voor werknemers in een bedrijf, gelden lang niet altijd voor de zelfstandig ondernemers. Werken als zzp’er heeft zo zijn voor- maar ook zeker zijn nadelen. Een voorbeeld hiervan is de werkbonus. Voor januari 2013 gold deze regeling niet voor de zelfstandig ondernemers. Op 1 januari 2013 heeft met betrekking tot de zzp’ers een wetswijzing plaatsgevonden. Zo hebben zzp’ers die minimaal 60 jaar zijn, nu ook recht op een werkbonus. Zo’n bonus wordt uitbetaald na de definitieve belastingaanslag.

 Wat is de werkbonus?

De werkbonus is een bonus die mensen ontvangen nadat zij 60 jaar geworden zijn. Deze bonus dient ervoor om de mensen te stimuleren om wat langer aan het werk te blijven. Op deze manier probeert de regering de vergrijzing voor een deel op te vangen. De werkbonus wordt gebruikt als een heffingskorting. Deze korting is afhankelijk van het arbeidsinkomen en heeft een maximum van € 1.100 per jaar. Zo wordt het daadwerkelijke inkomen van de persoon in kwestie vergroot zonder daarvoor het bruto- inkomen te vergroten. De werkbonus is dus eigenlijk een teruggave van de belastingdienst nadat de definitieve belastingaanslag bekend gemaakt is.

Wat zijn de voorwaarden van de bonus?

  • De zpp’er moet tussen de 60- 64 jaar zijn
  • Een arbeidsinkomen hebben van € 17.139- € 33.326 per jaar

De wetsverandering levert dus zeker voordelen op voor een bepaalde groep zzp’ers. Zij hebben vanaf 1 januari 2013 net als werknemers die in loondienst zijn, ook recht op deze belasting voordeel maatregel. De regeling is voornamelijk gunstig voor de zzp’ers die een laag inkomen hebben. De werkbonus is afhankelijk van het daadwerkelijke arbeidsinkomen van de zelfstandige onderneming en de leeftijd. Het heeft niets te maken met het aantal gewerkte uren. Hierdoor hebben zzp’ers met een laag uurtarief met veel gewerkte uren ook recht op de heffingskorting.

Zijn er regelingen waar je meer over wilt weten? Laat een reactie achter en wij zoeken het voor je uit!