Al jouw offertes en facturen in de Cloud

Overige Leave a comment

Steeds meer mensen maken gebruik van opslag in de cloud. Bekende namen van opslagdiensten zijn bijvoorbeeld: Dropbox, Google Drive van Google en natuurlijk iCloud van Apple. Ook efactuurdirect werkt in de cloud en archiveert alle gegevens met de online back-up en archief in de cloud.

Wat houdt de cloud in?

Cloud

Cloud computing betekent dat data en documenten verspreid staan over meerdere

servers, in principe kan je data het ene moment op de ene server staan en het volgende moment op een andere server. Dit heb jij als gebruiker uiteraard niet door. Het mooie is dat de dienst zo altijd blijft werken, ook als er servers uit vallen, in tegenstelling tot het hosten op één server. Cloud services zijn diensten en platformen die via de cloud beschikbaar zijn. De naam cloud gebruiken we voor de plek waar de bestanden worden opgeslagen. Je kunt de cloud zien als een virtuele schijf of usb-stick ergens op het web. Efactuurdirect wordt niet op één server gehost, maar op meerdere. Het voordeel is dat wanneer één server stuk gaat, jij daar geen last van hebt, aangezien de dienst gewoon door blijft draaien. Meer informatie hierover kun je vinden op deze pagina over de betrouwbaarheid van het systeem.

Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

  • Bij een clouddienst heb je geen softwarepakket meer nodig, alleen een internet browser zoals bijvoorbeeld internet explorer, google chrome of mozilla firefox. Cloud diensten zijn daardoor via het internet te benaderen, zo heb je altijd en overal toegang tot je documenten. Hierdoor kun je plaats- en tijdonafhankelijk werken.
  • Je bespaart jezelf de kosten op het kopen van een eigen server, omdat je gegevens in de cloud bewaard worden. Het bewaren van gegevens in de cloud scheelt ook ruimte op een fysieke locatie, zoals een harde schijf.
  • Je bestanden worden voor je bewaard en een online back-up zorgt dat je gegevens beschikbaar blijven, bij bijvoorbeeld brand op je werk en/of eigen PC en andere incidenten waarbij gegevens verloren kunnen gaan

Op welke manier werkt efactuurdirect in de cloud?

Efactuurdirect is een cloud service. De cloud zorgt ervoor dat je op elke locatie met internetverbinding toegang hebt tot je efactuurdirect account en alle gegevens daarin. Hierdoor kun je gemakkelijk op je tablet of smartphone werken, omdat de gegevens niet op het apparaat, maar in de cloud zijn opgeslagen. Een back-up is versleuteld en wordt bewaard op een externe locatie anders dan de cloud in een fysiek gescheiden datacentrum.

Welke uitdagingen brengt de cloud met zich mee en hoe gaat efactuurdirect hiermee om?

Er zijn mensen die zich zorgen maken over de veiligheid, omdat je niet weet waar de data precies is opgeslagen en hier zelf geen invloed op hebt. Het server platform van efactuurdirect is geplaatst in een gecertificeerd en klimaatneutraal data center in Nederland en wordt continue (24/7) gemonitord. Er wordt dagelijks een back-up gemaakt naar een externe locatie.

Om de betrouwbaarheid te waarborgen is efactuurdirect beveiligd volgens de richtlijnen van de PCI-DSS “Data Security Standards” en de ISO/IEC 27002 “Information Security Standards”. De online beschikbaarheid wordt verzekerd doordat de applicatie operationeel is op redundant (dubbel) uitgevoerde Blade Servers. De gegenereerde PDF bestanden staan op separate NAS Servers, welke eveneens redundant zijn uitgevoerd.

De bescherming van gegevens wordt verder gewaarborgd in de verschillende lagen van het systeem. Zoals te lezen op deze pagina over de beveiliging van efactuurdirect.