Efactuurdirect v3.6

Efactuurdirect updates Leave a comment

Alle rekeningnummers worden omgezet naar IBAN

In de nieuwe versie van efactuurdirect zullen alle rekeningnummers die in ons systeem staan worden omgezet naar de nieuwe vereisten van SEPA. Dit houdt in dat de formaten van de rekeningnummers worden omgezet naar IBAN. Vanaf 1 februari 2014 zal het voor iedereen verplicht worden om deze formaten te gebruiken. Deze nieuwe maatregel is ingesteld om transacties binnen Europa toegankelijker en sneller te maken.

Alle functionaliteiten die deze maand zijn gerealiseerd

 • IBAN/BIC omzetten
  Om jouw administratie op orde te houden voor SEPA, zetten we alle rekeningnummers om naar IBAN. Dit bespaart alle gebruikers veel tijd, aangezien je alle rekeningnummers niet zelf hoeft te berekenen en om te zetten. Ook rekeningnummers die vanaf nu worden toegevoegd zullen gelijk worden omgezet naar IBAN. Buitenlandse rekeningnummers zullen worden omgezet en de BIC code zal tevens automatisch worden opgeslagen.
 • Verdere SEPA conversies
  Naast het omzetten van rekeningnummers naar IBAN, wordt het ‘oude’ importformaat ClieOp03 omgezet naar PAIN.008. Vanaf 1 februari 2014 wordt het namelijk verplicht om dit importformaat te gebruiken in jouw administratie. Er moet rekening worden gehouden met een periode van 5 werkdagen tussen het aanbieden van het bestand aan jouw bank en de vervaldatum (waarop het bedrag zal worden geïncasseerd). Mocht je dit vergeten, zal efactuurdirect dit automatisch aanpassen. Ook zal het MT940 formaat om bankafschriften in te lezen omgezet worden naar MT940 structured, volgens SEPA reglementen. Het is nu ook mogelijk om apart een doorlopende incasso in te stellen voor zowel een eenmalige als een periodieke factuur. Deze bestanden zijn nu ook volgens SEPA formaat.
 • Sjabloon wizard
  Het is nu mogelijk om in de sjabloon wizard door middel van een code nieuwe variabelen aan jouw een factuur toe te voegen. Op deze wijze kun je bijvoorbeeld automatisch het KvK-nummer, rekeningnummer, telefoonnummer, fax, mobiel of mail van een contact op elke factuur invoegen.
 • Extra functies aanmaken nieuwe factuur
  Voorheen was het niet mogelijk om het eind van een productnaam te zien wanneer deze te lang was voor het invoerveld. Om toch makkelijk te kunnen zien welk product in welke regel staat is het nu mogelijk om de volledige productnaam te zien door met je muis op het veld bij productnaam te gaan staan. Een andere nieuwe functie is het selecteren van een contactpersoon bij het aanmaken van een nieuwe factuur of offerte. Wanneer je de bedrijfsnaam invult, wordt automatisch het primaire contact ingevuld. Dit kun je echter aanpassen door op het contactpersoon-veld te klikken. Er verschijnt dan een dropdown menu met alle contactpersonen van het geselecteerde bedrijf.
 • Nieuwe functies periodieke facturen
  Voor periodieke facturen zijn er ook een aantal nieuwe functies. Zo krijg je vanaf heden een mail wanneer een periodieke factuur die per post moet worden verstuurd voor je klaar staat. Dan hoef je deze enkel nog uit te printen en te versturen, zonder dat je jezelf eraan hoeft te herinneren. Ook is het mogelijk om een product aan te passen voor periodieke facturen. Je kunt bepalen welke velden je wilt aanpassen in de factuur. Ten slotte is het mogelijk om het contacten overzicht te sorteren op voornaam, achternaam of bedrijfsnaam. Dit werkt echter alleen als een product is gekoppeld aan een periodieke factuur.
 • Incassant ID
  Het Incassant ID is een vereiste van SEPA. Het zorgt voor een juiste identificatie van een bedrijf in het Europese betalingsverkeer. Het wordt verstrekt door jouw bank en kan worden opgegeven onder ‘Mijn profiel’.
 • Notificatiebalk
  Tijdens het genereren van een PDF van de factuur zal er in deze nieuwe versie een notificatiebalk verschijnen die weergeeft of de factuur verstuurd is. Er waren enige onduidelijkheden wanneer een factuur wel of niet was verstuurd, aangezien het even duurt voordat de PDF van een factuur aangemaakt en verzonden is. Om hier duidelijkheid in te scheppen is de notificatiebalk in het leven geroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *