Het automatisch bewaren biedt zekerheid

Facturatie tips Leave a comment

Veel ondernemers die starten moeten op veel verschillende zaken letten. Als zelfstandige moet je uiteraard alles zelf doen en zelf bewaren. Met het uitdenken van een strategie, het opbouwen van contacten en het binnen slepen van opdrachten ben je er nog niet. Zo zal je ook moeten nadenken over de administratie en het bewaren daarvan.

Volgens de wet is iedere ondernemer verplicht om  zijn of haar administratie tenminste 7 jaar te bewaren. Dit noemt men ook wel de bewaarplicht. In sommige gevallen hanteert de belastingdienst kortere termijnen. Het hangt er net van af hoelang de belastingdienst dit nodig acht. In overleg wat uiteraard vooraf is gedaan, kan er een uitzondering worden gemaakt. Maar normaal gesproken zal de belastingdienst pas na 7 jaar de administratieve gegevens niet meer opvragen.

Echter, wanneer je in het bezit bent van bedrijfspanden et cetera wordt de bewaartermijn verhoogt naar 10 jaar. Dit heeft voornamelijk te maken met de herzieningstermijn van de aftrek voor belasting voor onroerende zaken. Dit zijn zaken die langer doorlopen en langer duren om na te kijken door de belastingdienst. Vandaar dat hier gemiddeld 10 jaar voor wordt gerekend.

Wanneer je alle administratie handmatig en op papier moet bewaren wordt dit een hele stapel. Je kunt je dan misschien wel voorstellen dat het prettig is om het allemaal digitaal te bewaren. Dit scheelt ruimte, werk en een hoop ergernis. Daarnaast is het digitaal allemaal in een handomdraai makkelijk terug te kijken. Digitaal factureren is dan ook veel efficiënter.

Bij efactuurdirect worden alle administratieve gegevens automatisch 10 jaar lang bewaard. Hiermee voldoen wij aan de wettelijke verplichting en helpen wij jou graag verder. Je hebt geen omkijken meer naar het bewaren van de gegevens. Daarnaast heb je zekerheid dat jouw gegevens veilig en betrouwbaar worden opgeslagen bij efactuurdirect. Wij maken een back- up, zodat bestanden altijd terug te halen vallen en nooit verloren gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *