Periodieke facturen, hoe maak je die in efactuurdirect

Factuur maken Leave a comment

Binnen efactuurdirect heb je de mogelijkheid om facturen periodiek te versturen. Op deze wijze kun je regelmatig eenzelfde factuur klaarzetten.

Wat zijn periodieke facturen?

Periodieke facturen zijn facturen die met een bepaalde frequentie verstuurd worden. Dit is vaak zo bij abonnementen, omdat het dan over een vast bedrag per maand of andere periode gaat. Om cyclusmatig eenzelfde soort factuur te sturen, maak je een periodieke factuur aan. Dit kan ook gebruikt worden voor diensten die regelmatig terug komen.

Waarom zijn periodieke facturen handig?

Het instellen van periodieke facturen bespaart tijd. De factuur wordt op de ingestelde data direct naar de klant automatisch verzonden of als concept klaargezet. Hierdoor hoef je veelvoorkomende facturen niet steeds te kopiëren of opnieuw aan te maken. Op deze manier heb je minder omkijken naar vaste facturen en houd je meer tijd over voor je core business.

Hoe werkt het maken van periodieke facturen in efactuurdirect?

Je maakt je factuur op dezelfde manier aan als elke andere factuur. Standaard staat de cyclus op “Eenmalig”. Deze kun je, naast “Eenmalig”, instellen op de frequenties: “Wekelijks”, “2 Wekelijks”, “4 Wekelijks”, “Maandelijks”, “2 Maandelijks”, “Per kwartaal”, “Halfjaarlijks” en “Jaarlijks”.

Je kunt een einddatum instellen voor de cyclus. Bij een vaste periode, zoals bij een abonnement, kunnen er zo nooit te veel facturen verstuurd worden.

Een periodieke factuur kan al dan niet automatisch verzonden worden. Wanneer er voor gekozen wordt om de factuur niet automatisch te laten verzenden, dan wordt deze als een concept klaargezet. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld een telefoon abonnement. Er is een abonnement afgesproken van € 15,- per maand, maar er zijn kosten buiten de belbundel gemaakt. Deze kunnen dan voordat de factuur wordt verzonden nog worden toegevoegd.

Een overzicht van alle periodieke facturen

In het “Overzicht” kun je alle facturen zien. De periodieke facturen hebben daar een speciaal symbool, zodat je ze kunt herkennen.

Je kunt ook alle periodieke facturen bekijken In het “Periodiek overzicht”. Hier komen alleen de facturen terug waarbij een cyclus is geselecteerd. Op deze manier kun je jouw periodieke facturen goed managen. Je hebt meteen een overzicht van de eerstvolgende verzenddatum en kunt precies zien wanneer de daaropvolgende facturen worden verzonden dan wel klaargezet als concept.

Voor een gedetailleerde uitleg kun je onze handleiding raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *