Factuur maken? Gebruik deze handige tips

Facturatie tips Leave a comment

Een factuur maken op de juiste wijze kan ervoor zorgen dat jouw rekeningen sneller betaald worden. Om deze reden is het belangrijk dat jouw facturen de juiste wettelijk vastgestelde gegevens bevatten voor een geldige factuur. Daarnaast is het belangrijk dat jouw factuur een professionele uitstraling heeft en bovendien duidelijk en helder is voor de klant.

Een goede factuur moet voldoen aan de “Wet op omzetbelasting 1968” en moet daarom een aantal verplichte gegevens bevatten. Je kunt daarover meer lezen in ons blog over de eisen voor een goede factuur. Om de kans dat jouw factuur sneller betaald wordt te vergroten, zijn er een aantal extra dingen waar je op kunt letten.

Zorg ervoor dat jouw factuur herkenbaar is

Veel elektronische facturen bevatten eenzelfde standaard opmaak. Dit kan ervoor zorgen dat jouw factuur verloren raakt in de stapel. Om ervoor te zorgen dat de klant ziet dat de factuur van jou afkomstig is, moet je jouw factuur herkenbaar maken. Dit kun je doen door in efactuurdirect met de sjabloon wizard, jouw huisstijl te integreren in jouw facturen. Dit zorgt er ook voor dat jouw facturen een professionele uitstraling hebben en laat zien dat er aandacht besteed is aan het maken van de factuur.

Welke gegevens maken een goede factuur?

Een goede factuur is een duidelijke factuur. Daarom is het belangrijk om de geleverde producten of diensten zo duidelijk mogelijk te omschrijven, zodat hier geen onduidelijkheid over kan ontstaan. Als je algemene voorwaarden hanteert kun je deze als standaard bijlage meesturen met elke factuur. Natuurlijk is het verder belangrijk dat de gegevens op de factuur correct zijn en geen spelfouten bevatten.

Zo vergroot je de kans dat jouw factuur betaald wordt

Om het betaalproces te vergemakkelijken is het slim om jouw rekeninggegevens te vermelden op de factuur. Daarnaast is het handig om de betaaltermijn op de factuur te plaatsen, maar beter nog is om de uiterste betaaldatum neer te zetten. Het programma van efactuurdirect zorgt hier automatisch voor door 14 dagen op te tellen bij de factuurdatum en dit als betaaldatum op de factuur te plaatsen. Als er geen gebruik wordt gemaakt van een automatische incasso is het handig om de voorwaarden voor de betaling op de factuur te vermelden, zodat daar geen onenigheid over kan ontstaan. Om deze reden bevat de ‘Sjabloon Wizard’ standaard teksten, waarbij automatisch de passende gegevens uit jouw account worden geplaatst.

Bij gebruik van automatische incasso wordt deze datum gebruikt om te incasseren en wordt dit ook vermeld op de factuur.

Verder moet je er natuurlijk voor zorgen dat je jouw factuur op tijd verstuurt, zodat de klant ook de mogelijkheid heeft om op tijd te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *