Factuur maken? Waar je op moet letten.

Factuur maken Leave a comment

Je bent zzp’er of eigenaar van een kleine onderneming en je moet factuur maken om zo snel mogelijk geld binnen te halen. Nu de hamvraag, hoe doe je dat? Factureren is niet voor iedereen even eenvoudig en vanzelfsprekend. Lees hier hoe een factuur eruit hoort te zien en hoe je er heel eenvoudig één kan maken met efactuurdirect.

Hoe ziet een goede factuur eruit?

Onderstaande factuur geeft een goed voorbeeld van een standaard factuur. De verplichte gegevens staan vermeld (waar je overigens meer over kunt lezen in ons blog over de eisen van een factuur) en de opmaak is eenvoudig en overzichtelijk. Je kunt de factuur naar jouw wensen opmaken om jouw klanten persoonlijker te benaderen, maar let er op dat de middelen het doel niet nastreven. Houd de aandacht dus bij de prijs en het feit dat de klant binnen een bepaalde termijn moet betalen.

factuur voorbeeld

Hoe pas ik een factuur aan naar mijn wensen?

In efactuurdirect kun je jouw factuur opmaken zoals je zelf wilt. Je hebt hierin veel vrijheid. Je kunt namelijk niet alleen de achtergrond aanpassen en jouw logo toevoegen, maar je kunt de hele opmaak van de factuur aanpassen. Het is mogelijk om de tekst te verslepen, het lettertype en de lettergrootte aan te passen en je kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde bedragen niet te laten zien (zoals de btw of de korting). Lees er meer over in ons blog over personalisatie van jouw facturen.

Hoe maak ik facturen in efactuurdirect?

Door een gratis profiel aan te maken kun je inloggen bij efactuurdirect. Je kunt dan 3 facturen per maand versturen. Wanneer je er meer wilt versturen dan 3 per maand kun je upgraden en onbeperkt facturen versturen. Om een factuur te maken log je allereerst in, waarna je naar ‘Facturen’ gaat en kiest voor ‘Nieuwe factuur’. Je kunt hier alle benodigde gegevens invoeren. Wanneer je op versturen klikt, wordt de factuur verzonden naar het e-mailadres van jouw klant. De verzonden factuur zal de standaard opmaak hebben. Wanneer je deze wilt aanpassen, zoals hierboven beschreven, kun je dit aanpassen in de ‘Sjabloon Wizard’. Deze vind je onder ‘Instellingen’ à ‘Facturen & Offertes’.

Veel succes met het maken van jouw facturen! Mocht je nog een vraag of opmerking hebben, laat dan een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *